Info

Ministarstvo: KORONA i u Zavodu "Male Pčelice" - Evo ko je zaražen i kako

Autor: Jovana Mladenović
10:27 | Subota, 04 07 2020

Virus COVID-19 registrovan je u Zavodu za smеštaj odraslih lica "Malе pčеlicе", saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. InfoKG stupio je u kontakt sa direktorom Zavoda Vladicom Stanojevićem, koji kaže da je zaražena jedna doktorka koja je Koronu dobila preko kontakata svoje porodice i da ona, podrazumeva se, ne radi. Niko drugi od zaposlenih, niti od štićenika, nema potvrđen virus, ali se priprema kolektivno testiranje i ulazak u karantin, jer je to jedini način da se Zavod sačuva.

Podsetimo, virus je ušao i u Gerontološki centar i Centar za porodični smeštaj i usvojenje.

Zaključno sa jučerašnjim danom, u ustanovama socijalnе zaštitе i domovima za smеštaj odraslih i starih u Srviji potvrđеno jе prisustvo virusa COVID 19 kod 33 korisnika i 34 zaposlеna. Resorno ministarstvo ne pruža pojedinačne podatke za svaku ustanovu, niti da li je reč o korisnicima, odnosno štićenicima, ili zaposlenima.

Za naš portal direkror Zavoda "Male Pčelice" dr Vladica Stanojević kaže da je COVID-om zaražena jedna doktorka koja ne radi. Prema njegovim rečima zarazila se preko kontakata svoje porodice. Pozitivna je njan ćerka koja je spremala ispit sa drugaricom koja ima Korona virus.

Zavod se priprema za kolektivno testiranje, kaže Stanojević koji je od Vlade RS tražio testove i dobio za sada odobrenje za stotinak, a izvesno je da će ova ustanova ući u karantin, jer je to jedini način da se zaposleni i štićenici sačuvaju od virusa.