InfoFoto: mpn.gov.rs i Laki Lazarević

Mihailo, Vuk i Dušan iz Prve kragujevačke gimnazije na bilbordima IZUZETNIH UČENIKA širom Srbije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Petak, 24 01 2020

Ministarstvo prosvete postavilo je i u Kragujevcu na dva bilborda fotografiju na kojoj su učenici Prve gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvajači druge nagrade na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju. Pored njih, na fotografiji su Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić đaci Osnovne škole “Kralј Petar II” iz Užica, koji su osvojili treću nagradu na istom takmičenju. Fotografije ovih učenika postavljene su na bilbordima kod hale “Jezero” i Socijalnog.     

Sa ciljem da se ukaže na rezultate izuzetnih učenika, Ministarstvo prosvete je na 38 bilborda u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku postavilo fotografije talentovanih osnovaca i srednjoškolaca, koji su na internacionalnim takmičenjima osvojili brojna priznanja. 

U Kragujevcu je na dva bilborda postavljena fotografija na kojoj su učenici Prve gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, kao i đaci Osnovne škole “Kralј Petar II” iz Užica Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić. Na fotografiji na bilbordima su se ovi učenici našli zajedno jer su osvojili nagrade na istom takmičenju, tačnije na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju.  

Naime, učenici Prve kragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, na čelu sa profesorkom Katarinom Veljković, činili su ekipu “SDT”, koja je osvojila drugu nagradu na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju.

Na ovom takmičenju tim učenika Osnovne škole “Kralja Petra II” iz Užica, pod imenom „Andrijaši“, koji su činili Dragica Gavrilović, Andrej Stevanović i Luka Majkić, a koji je predvodio nastavnik Goran Bojović, osvojio je treće mesto.

Galerija slika