InfoFoto: ekologija.gov.rs

Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad ulažu 16 miliona u sanaciju kotlarnice u OŠ “Jovan Popović” i smanjenje zagađenja vazduha

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 27 04 2023

Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad uložiće blizu 16 miliona dinara u sanaciju kotlarnice u Osnovnoj školi “Jovan Popović” u Šumaricama i smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individulanih izvora. 

U Ministarstvu zaštite životne sredine ministarka Irena Vujović potpisala je ugovore sa predstavnicima 27 jedinica lokalnih samouprava za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 jedinica lokalnih samouprava za zamenu individualnih ložišta. I Kragujevac je jedan od gradova kome su u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije dva projekta. Jedan se odnosi na nabavku, zamenu, rekonstrukciju i sanaciju kotlarnice za grejanje u Osnovnoj školi “Jovan Popović“, a drugi na smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individulanih izvora u 2023. godini na teritoriji Grada.

U ime grada Kragujevca, ugovore o sufinansiranju realizacije projekata potpisala je energetski menadžer Ana Radojević.

Ukupna sredstva za realizaciju projekta kojim će se u izdvojenom odeljenju Osnovnoj školi “Jovan Popović“ u Šumaricama radi promene energenta ugraditi gasna instalacija je 5.880.000 dinara, od čega će učešće Grada biti 1.176.000 dinara.

Kada je o Projektu smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individulanih izvora u 2023. godini reč, za ove namene predviđeno je 10 miliona dinara, od kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine uložiti osam miliona, a grad Kragujevac dva.