Info

Mišković u Kragujevcu: “Znanjem se dolazi do prvog miliona, nemojte da vas zaluđuju parolama rad, rad, rad”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 18 10 2018

Znanje je preduslov za biznis i preko njega se dolazi do prvog miliona, ali je potreban i talenat. To je, između ostalog, izjavio prilikom promocije knjige “Ja, tajkun” na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, predsednik i osnivač kompanije Delta Holding, Miroslav Mišković. Dodaje i da je budućnost u agraru, kao i da mladi mogu da menjaju društvo.  

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održana je promocija autobiografije Miroslava Miškovića “Ja, tajkun”, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, pa je amfiteatar ove visokoškolske ustanove bio dupke pun. Tom prilikom predsednik kompanije “Delta Holding” prisutnima je govorio o tome kako je zaradio prvi milion, kako je „Maxi“ prodao za milijardu, kako razvija i zašto prodaje kompanije, kakva je logika poslovanja i priroda znanja kojim se kreira biznis. 

Deltina parola je znanje, znanje, znanje. Nemojte da vas zaluđuju parolama “rad, rad, rad”. Najviše je kroz istoriju radio šumadijski i moravski seljak. Ustajao je u 4 ujutru i radio po čitav dan do mraka, i nikad ništa nije imao. Veliko znanje je preduslov za biznis, ali je potreban i talenat. Znanje je osnov uspeha i preko znanja se dolazi do prvog miliona”, rekao je Mišković. 

Prema njegovom mišljenju u agraru je budućnost, ali onom na svetskom nivou. Mišković je rekao i da mladi mogu da menjaju ovo društvo. 

Kad u Vladi vidim ministre čiji je prosek tridesetak godina starosti, tada ću moći da poverujem da su promene moguće”, zaključio je Mišković. 

Promociju autobiografije Miroslava Miškovića “Ja, tajkun” organizovali su Studentski parlament i Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. 

Galerija slika