MLADI SU ZAKON: Za omladinske projekte 600.000 dinara

Sreda, 26 Septembar 2018 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva

U okviru programa “Mladi su zakon” raspisan je konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata, a za te namene je za udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga opredeljeno ukupno 600.000 dinara. Info dan za mlade koji žele da konkurišu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata biće održan sutra od 13 časova u kragujevačkoj Kancelariji za mlade. Zainteresovani će moći da se detalјno informišu o uslovima konkursa i dobiju pomoć pri popunjavanju prijavnog formulara. 

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavlјene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu. 

Konkurs je otvoren do 4. oktobra, a vrednost omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000 i 100.000 dinara. Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 29. oktobra do 28. februara 2019. godine. 

Udruženje građana za socijalni razvoj ''Sunce'' je raspisalo konkurs, u saradnji sa Udruženjem za društveni razvoj mladih ''Interaktiv'', kancelarijama za mlade iz Kragujevca, Despotovca i Rekovca i Udruženjem „Volonterska organizacija Svilajnac“, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. Cilj programa „Mladi su zakon“ je podsticanje aktivizma i volontiranja mladih. 

Sve informacije o konkursu, kao i konkursnu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Udruženja „Sunce“ www.sunce.org.rs, na omladinskom portalu www.mos.gov.rs/mladisuzakon i sajtu Nacionalnog programa volontiranja mladih www.kampovi.mis.org.rs ili putem mejla ugsunce@gmail.com.

Najnovije vesti iz ove kategorije