Info

Mladima dodeljeni grantovi vredni 1,5 milion dinara da pokrenu preduzeća

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Proglašeni su dobitnici grantova i sertifikata u okviru projekta Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština. Dodeljeno je pet grantova vrednosti 1,5 milion dinara u okviru modula poslovnih simulacija, a obaveza dobitnika je da do kraja godine, kada će biti prebačena sredstva, registruju svoja preduzeća i otvore poslovni račun. Početkom januara, osmoro mladih započeće praksu kod društveno odgovornih kompanija u okviru modula prenosivih veština.

Dobitnici grantova su Ivan Milunović, Aleksandar Sekulić, Dušan Tošović, Milica Jovanović i Đorđe Tršić, a njihova obaveza do kraja godine, kada će biti prebačena sredstva, je da registruju svoja preduzeća i otvore poslovni račun, čime će biti zaokružen projekat dok će polaznici modula prenosivih veština početi sa praksom u januaru 2019. godine.

Projektom Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština, Grad Kragujevac, Gradska uprava za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, u saradnji sa Biznis inovacionim centrom, aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta. Sa 84,6 bodova i 3,16 miliona dinara, projekat je dobio najviša sredstva. Danas je dodeljeno 5 grantova u vrednosti od 1,5 milion dinara u okviru modula poslovnih simulacija, dok će početkom januara 2019. godine osmoro mladih ljudi započeti praksu kod društveno odgovornih kompanija u okviru modula prenosivih veština.

Obuke za učesnike projekta koji uključuje mlade starosti od 18 do 30 godina, održavale su se u prostorijama BIC-a i trajale su tri nedelje.