InfoFoto: JKP Šumadija

Moderne crveno-bele zebre na pet lokacija u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 31 07 2019

Na teritoriji grada Kragujevca za sada su na pet lokacija pešački prelazi obeleženi na moderan način, crveno-belom bojom, a postavljeni su i solarni reflektujući markeri koji tokom noći povećavaju uočljivost prelaza. Reč je o pešačkim prelazima u Zmaj Jovinoj ulici kod ATD-a, na ulazu u Kreativni park u ulicama Sestre Janjić i Dr Elizabete Ros i na ulazu u Veliki park kod Prirodno-matematičkog fakulteta. U planu je da se na ovaj način obeleže pešački prelazi u zonama škola. 

U okviru redovnog održavanja horizontalne signalizacije, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” je u proteklom periodu obeležilo pešačke prelaze crveno-belom bojom na pet lokacija. Moderni pešački prelazi, nalaze se u  Zmaj Jovinoj ulici kod ATD-a, na ulazu u Kreativni park u ulicama Sestre Janjić i Dr Elizabete Ros, na ulazu u Veliki park kod Prirodno-matematičkog fakulteta.

Zanimljivo je i da su na pešačkim prelazima postavljeni solarni i reflektujući markeri, koji svetle u večernjim satima i u uslovima smanjene vidljivosti. 

Iz Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” najavljuju da u narednom periodu, odnosno pred početak školske godine, planiraju da obeleže na ovaj moderan način pešačke prelaze u zonama škola.

Galerija slika