InfoFoto: printscreen/TV PRVA

MOGUĆA ZABRANA KRETANJA 24 SATA zbog nediscipline, u planu po 100 EVRA za svakog punoletnog građanina Srbije

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Zbog nediscipline građana Srbije u jeku pandemije Korona virusa, kada je struka jasno upozorila da smo ušli u presudne nedelje, otvorena je opcija uvođenja policijksog časa u trajanju od 24 sata za sve starosne strukture na dve nedelje. 

SUTRA PROGRAM EKONOMSKIH MERA: Govoreći o ekonomskim merama usled novonastale situacije, Vučić je rekao da će država pomoći preduzetnike, mala i mikro preduzeća koja ne otpuštaju zaposlene, da će se plaćati minimalac svakom preduzetniku, frizeru, pekaru... Takođe, razmatra se da se svakom punoletnom građaninu, bio on zaposlen ili ne, država pomogne sa po 100 evra. O detaljnim ekonomskim merama za privredu i građane, predsednik će govoriti sutra.

To je, gostujući na TV Prva, sinoć najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekao da će se sa kineskim stručnjacima konsultovati oko te mere, koja bi mogla da stupi na snagu tokom ove nedelje. Manjina neposlušnih ugrožava većinu, rekao je on.

Prethodno je, podsetimo, zbog odgromnog broja građana koji su subotu proveli po parkovima, izletištima, dečjim igralištima, kao da je stanje redovno, a ne vanredno, policijski čas vikendom skraćen do 15 sati. 

Takođe, svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžena je obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ukinuta je i opcija šetanja kućnih ljubimaca na 20 minuta između 20 i 21 čas, takođe zbog zloupotreba, jer su se vlasnici vlasnici to vreme koristili za okupljanje.