Info

Moguće UKIDANJE VANREDNE SITUACIJE, a ovo je uslov

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 16 09 2020

Kragujevački ugostitelji, nezadovoljni zbog vanredne situacije koja je u Kragujevcu još uvek na snazi, obratili su se lokalnoj samoupravi od koje su tražili pomoć u prevazilaženju krize zbog smanjenja posla i teške materjalne situacije koju je u ugostiteljstvu uslovila epidemija Korona virusa.

Gradski većnik za privredu, Radomir Erić, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga organizovao je sastanak ugostitelja i predstavnika Instituta za javno zdravlje .

Ukoliko epidemiološka sitacija bude stabilna do kraja nedelje, postoji mogućnost ukidanja vanredne situacije u Kragujevcu, zaključak je održanog sastanka.

Da li je Kragujevac crna rupa na mapi Srbije kada je reč o zaražavanju Korona virusom u odnosu na druge gradove, zašto Kragujevčani posećuju koncerte, žurke, sportske i kulturne manifestacije, kao i gradske bazene u obližnjim mestima Rači, Kniću, Jagodini, Kraljevu, Čačku, ali i Beogradu, gde mladi odlaze u noćni provod koga trenutno nema u Kragujevcu i još niz pitanja postavio je član Gradskog veća za privredu Radomir Erić predstavnicima Instituta za javno zdravlje.

U Kragujevcu, ugostiteljski objekti rade po posebnom režimu zbog trajanja vanredne situacije, zbog čega je ovaj sektor i najugroženiji, smatra Erić.

U Institutu za javno zdravlje navode da je cilj po svaku cenu zaštititi zdravlje ljudi i da je to najveći interes ove ustanove.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje, Predrag Delić, kaže da je na sastanku zaključeno da ukoliko do kraja nedelje epidemiološka situacija u Kragujevcu bude stabilna, može se očekivati ukidanje vanredne situacije.

Sastanak koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga bio je konstruktivan i značajan smatraju predstavnici ugostiteljskih udruženja, koji navode da je ugostiteljski sektor podneo najveći gubitak zbog korona virusa.

Ukoliko dođe do ukidanja vanredne situacije, ugostitelji će raditi uobičajeno, ali uz propisane epidemiološke mere.

Ukoliko dođe do ukidanja vanredne situacije u Kragujevcu, to nikako ne znači da treba zanemariti primenu epidemioloških mera koje ostaju na snazi do daljeg, naglašavaju nadležni u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje.

Izvor: RTK