InfoFoto: Promo

MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine potpisale sporazum o proširenju saradnje u Kragujevcu

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 18 10 2019

Kompanija MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine (National Toll Payment Services plc.) potpisale su sporazum o nastavku saradnje koji će putnicima širom Srbije omogućiti kupovinu mađarskih e-vinjeta i HU-GO e-putarina na dodatnih 10 servisnih stanica MOL Serbia, čime će se ukupan broj prodajnih mesta za mađarsku kompaniju povećati na 15. 

Povodom potpisivanja sporazuma o nastavku saradnje, događaj je organizovan na MOL Serbia servisnoj stanici u Kragujevcu, u prisustvu Zoltana Garaija, finansijskog direktora kompanije MOL Serbia i dr Tamás Bartala, direktora mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine. 

Sve veći broj potrošača nam ukazuje svoje poverenje, a MOL Serbia je kompanija koja konstantno radi na unapređenju svojih usluga i brine o njihovim potrebama. Proširenjem broja prodajnih mesta želeli smo da im  omogućimo ugodno putovanje u Mađarsku bez potrage za vinjetama. Uz jednostavnu proceduru i u dinarima vozačima su vinjete dostupne na našim stanicama širom Srbije“, izjavio je finansijski direktor MOL Serbia, Zoltan Garai.

Slično kao u Srbiji, Mađarska ima više komšijskih zemalja čime je postala zemlja tranzita. Upravo zbog toga, naša zemlja je odlučila da poveća svoju internacionalnu aktivnost i usmeri svoj fokus na komfor i specijalne potrebe stranih potrošača. Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine sprovodi svoje poslovanje na 328 prodajna mesta i upravo je, zahvaljujući saradnji sa MOL Serbia, udvostručila svoju mrežu u Srbiji na 20 jedinica“, rekao je direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine, dr Tamás Bartal. 

MOL Serbia je prema dosadašnjem sporazumu, svojim potrošačima nudila mogućnost kupovine vinjete na servisnim stanicama u Beogradu – Braće Jerković, na dve servisne stanice u Subotici, i po jedna na Horgošu i u Novom Sadu. Mađarske vinjete biće dostupne na stanicama širom Srbije, između ostalih, na MOL servisnim stanicama u Nišu, Jagodini, Šapcu i Odžacima. 

Inače, MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

*PR tekst