Info

Mrak u Šumaricama, evo šta kažu nadležni

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 14 06 2022

Deo grada kojim gotovo svi Kragujevčani vole da prošetaju i rekreiraju se Spomena park “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, sinoć je bio u marku, tačnije nije radila javna rasveta. Iz Javnog kominalnog preduzeća “Šumadija” poručuju da je do kvara došlo usled nevremena i da su ga dežurne ekipe danas otklonile.

Šetnja Šumaricama, tačnije kroz Spomen park Kragujevački oktobar, za mnoge građane je odličan vid relaksacije od svakodnevnih obaveza, ali i rekreacije. Međutim, kada staze za šetnju nisu osvetljene to kod pojedinih izaziva strah. Dodatno ga uliva i to što se pethodnih godina dešavalo da iz žbunja iskaču nagi manijaci koji prepadaju građane.  

Čitaoci portala InfoKG su nas kontaktirali i poslali fotografije kao dokaz da sinoć u Spomen parku “Kragujevački oktobar” nije radila javna rasveta.  

Kontaktirali smo nadležne, a u ovom slučaju je to bilo Javno komunalno preduzeće “Šumadija” koje je zaduženo za održavanje javne rasvete u gradu, u kom su potvrdili ovu informaciju i saopštili da je kvar otklonjen.  

Do prekida rasvete u Spomen parku  došlo je usled kvara u razvodnim ormarima preko puta spomenika V3 i kod spomenika “Nadi Naumović”. Uzrok kvara je nevreme koje je zahvatilo naš grad i došlo je do kvara linija posle obilnih padavina. Naše ekipe su tokom celog dana na terenu, kvar je otklonjen, a večeras bi trebalo da proradi i linija javne rasvete”, saopštili su iz JKP Šumadija.

Iz ovog preduzeća poručuju i da su usled obilnih padavina, tokom prethodne dve nedelje ekipe Službe javne rasvete imale više od 50 intervencija na terenu.