InfoFoto: Arhiva/Ilustracija

MUP u potrazi za policajcima, Kragujevcu potrebno 20

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 07 06 2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika na Centra za osnovnu policijsku obuku, a od toga 20 za potrebe Policijske uprave u Kragujevcu. Rok za prijavljivanje zainteresovanih kandidata je 8. jul.  

Uslovi za učešće na konkursu su da su zainteresovani kandidati državlјani Republike Srbije, koji imaju prijavlјeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs i to najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave.

Kandidat mora imati završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko - policijskog univerziteta (KPU). Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaklјučenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravlјanje motornim vozilom "B" kategorije, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica. 

Zainteresovani kandidati prijavu na konkurs, sa dokumentacijom, podnose policijskoj stanici po mestu prebivališta. Opširnije informacije o uslovima konkursa zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Osim za Kragujevac, konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava u Boru, Valјevu, Zaječaru, Zrenjaninu, Jagodini, Kralјevu, Kruševcu, Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Pančevu, Požarevcu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Čačaku i Šapcu, kao i Policijske stanice Trgovište.