Info

Muškarac sa COVID 19 pokušao da pobegne ic KC, napao medicinske tehničare, strgao maske, izgrebao ih, ugrozio im živote

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 26 03 2020

Tokom jučerašnjeg dana u kragujevačkom Kliničkom centru je došlo do incidentra kada je jedan muškarac starosti 47 godina zaražen virusom COVID 19 pokušao da pobegne iz izolacije i pritom strgnuo maske medicinskim tehničarima koji rade u karantinu, a napao je i vojnika. Time je potencijalno ugrozio zdravlje medicinskog osoblja koje je smešteno u samoizolaciju i biće testirano na Korona virus.

"On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, možda zarazio našeg vojnika. Sud će odlučivati o njegovoj kazni", rekao je Vulin gostujući jutros na RTS-u.

Prema pisanju Blica, ovo nije prvi put da je pacijent pokušao da pobegne sa Infektivne klinike, već drugi. "Njegovo bekstvo sprečili su tehničari koji su se bukvalno bacili na njega. On je u u dramatičnoj borbi jednom od njih, koji su bili u trećem, najvišem stepenu zaštite u skafanderima, strgao masku i povredio ga, nanevši mu ogrebotine. Smirio se tek kada se pojavila vojna policija koja je tamo stalno prisutna, a i kada je video patrolu policije koja je hitno poslata u kliniku.

Medicinski tehničari, čije je živote ugrozio, smešteni su u samoizolaciju i kroz tri dana će biti testirani na virus korona, kako bi se znalo da li su zaraženi".

Izvor: BLIC; RTS

Izvor: Blic;RTS