Info

Na fakultetima kragujevačkog Univerziteta još 1.100 slobodnih mesta

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 19 08 2022

Mesta za upis u prvu godinu osnovnih akademskih, integrisanih i strukovnih studija za školsku 2022/2023. godinu na Univerzitetu u Kragujevcu još uvek ima, piše RTK. Broj slobodnih mesta koji je preostao za drugi upisni rok je oko 1.100 od čega je 500 budžetskih i 600 mesta za samofinasirajuće studente.Drugi upisni rok počinje 22. avgusta i trajaće do kraja septembra.

Najveće interesovanje budućih brucoša je kao i prethodnih godina bilo za Fakultet medicinskih nauka, informacione tehnologije i psihologiju.

Broj studenata na Univerzitetu u Kragujevcu iz godine u godinu raste pa je tako ove godine u prvom upisnom roku upisano 100 studenata više nego prethodne.

Studenti koji upišu neki od fakulteta Univerziteta u Kragujevcu imaju priliku da tokom leta pohađaju stručnu praksu kako bi nakon završenih studija bili konkurentniji na tržištu rada ali i u profesionalnom svetu.

Cilj jednomesečnne stručne prakse je da se student, tokom školovanja priblži praktičnoj delatnosti u oblasti za koju se obrazuje i namenjena je studentima završnih godina osnovnih, interisanih i master akademskih studija.