Info

Na FMN svečano uručene DIPLOME za sve studijske programe (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Ponedeljak, 09 12 2019

Povodom slave i dana Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu uručene su diplome doktorima medicine i stomatologije, magistrima farmacije, lekarima specijalistima i subspecijalistima, master menadžerima u zdravstvu i diplomcima osnovnih strukovnih studija - strukovnim sestrama/tehničarima i strukovniom fizioterapeutima.

Najpre su promovisani diplomci osnovnih strukovnih studija. Diplomu na ovom studijskom programu u proteklih godinu dana steklo je tridesetčetvoro strukovnih medicinskih sestara/tehničara i 30 strukovnih fizioterapeuta. 

Od osnivanja Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu do danas ukupno je diplomiralo 4143 doktora medicine, 118 doktora stomatologije, a diplomu magistra farmacije dobilo je 712 farmaceuta. 
Uručene su i diplome magistrima farmacije, njih 84, i doktorima stomatologije - 23.

Od prošlog dana Fakulteta do danas IAS medicine završilo je 138 doktora medicina. Njih 41 su diplome dobili na Vidovdan, a ostalih 97, koji su studije završili od juna do danas, na ovoj svečanoj dodeli. 

Dodeljene su i diplome specijalistima i užim specijalistima, kao i prvoj generaciji menadžera u zdravstvu. 

Najmlađi studijski program ovdašnjeg FMN završilo je 17 studenata koji su stekli diplomu menadžer u sistemu zdravstvene zaštite. 

Od decembra prošle godine do danas na FMN diplomu lekara specijaliste i subspecijaliste steklo je 90 doktora medicine i stomatologije. 

U muzičkom delu programa nastupili su Dalibor Milovanović i Bratislav Starčević, članovi muzičkog orkestra Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Galerija slika