InfoFoto: Arhiva - Facebook

Na teritoriji grada i dalje nema zaraženih Kragujevčana Korona virusom, danas se šalju novi uzorci na testiranje u Torlak

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 23 03 2020

Na teritoriji grada i dalje nema zaraženih Kragujevčana Korona virusom, potvrdili su za InfoKG u ovdašnjem Institutu za javno zdravlje. Dodaju da je do sada sa teritorije koju pokrivaju testirano gotovo 40 ljudi, od kojih su tri pozitivna i to su jedan pacijenta iz Rekovca i dvojica iz Aranđelovca, koji se leče na Infektivnoj klinici ovdašnjeg Kliničkog centra. Institut će danas poslati 5 ili 6 uzoraka Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak na analizu. 

Iz Instituta za javno zdravlje poručuju da je u Šumadiji u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom više od 1.100 građana, a reč je, uglavnom, o onima koji su doputovali iz inostranstva. Podsećaju da to ne znači da su ti ljudi zaraženi Korona virusom, već da se prati njihovo stanje. Oni u skladu sa odlukom države, a u zavisnosti od zemlje u kojoj su boravili, moraju da provedu u izolaciji 14 ili 28 dana.