Info

Nacionalni savet za visoko obrazovanje: Sprečiti dalje urušavanje ugleda kragujevačkog Univerziteta

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 09 02 2018

Nacionalni savet za visoko obrazovanje pozvao je ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladena Šarčevića, da spreči, kako se u saopštenju navodi, dalje urušavanje ugleda Univerziteta u Kragujevcu i što pre javno objavi nalaz inspekcije, prenosi RTS.

Nacionalni savet podržava stavove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iskazane u pismu ministra Savetu Univerziteta u Kragujevcu od 29. januara, navodi se u saopštenju.

Savetu Univerziteta u Kragujevcu preporučuje se da sa dužnom pažnjom razmotri rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, s obzirom na značaj borbe protiv korupcije u procesu pregovora sa Evropskom unijom.

Nacionalni savet preporučuje Savetu Univerziteta u Kragujevcu i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da uspore postupak izbora rektora Univerziteta u Kragujevcu, odnosno da sačekaju pravosnažnost odluka Agencije za borbu protiv korupcije i Ministarstva, s obzirom na to da ima dovoljno vremena za izbor rektora do početka naredne školske godine. 

Izvor: RTS