InfoFoto: Arhiva

Nadležni i dalje apeluju na građane da se vakcinišu, do sada je to učinilo više od 40.000 Kragujevčana

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 18 03 2021

U Kragujevcu je do sada protiv Korona virusa vakcinisano 40.167 građana, a od toga revakcinisano 29.189, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje. Nadležni i dalje apeluju na građane da se prijave za imunizaciju, jer, kako tvrde, ako se ona nastavi dosadašnjim tempom, Kragujevac bi mogao kolektivni imunitet da stekne krajem aprila.   

U Šumadijskom okrugu od početka imunizacije protiv Korona virusa do sada vakcinisano je 52.008 građana, a od tog broja drugu dozu je primilo 40.149. 

Kada je reč o vakcinaciji u Kragujevcu, do sada je “zavrnulo rukav” 40.167 građana, a revakcinisano je 29.189.  

Do sada je najveće interesovanje građana u Šumadijskom okrugu vladalo za Sinofarm vakcinu, a potom slede Sputnjik V, Fajzer i AstraZeneka. 

Nadležni i dalje apeluju na građane da se prijave za imunizaciju. Podsetimo da je epidemilog kragujevačkog Instituta za javno zdravlje Predrag Delić nedavno izjavio da ukoliko se imunizacija nastavi dosadašnjim tempom, grad na Lepenici bi kolektivni imunitet mogao da stekne krajem aprila. Opširnije ovde: Kada bi Kragujevac mogao da stekne KOLEKTIVNI IMUNITET ako se vakcinacija nastavi istim tempom.

Masovna imunizacija u Šumadijskom okrugu se nastavlja i narednih dana. Građani se mogu odlučiti za jednu od četiri vrste vakcina protiv virusa COVID-19, a to su Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneca, ali je prethodno neophodno da se za imunizaciju prijave putem portala euprava.gov.rs.