Info

Nagrađeni najbolji policajci i pripadnici Uprave za vanredne situacije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:45 | Petak, 21 06 2019

U okviru obeležavanja Dana policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Šumadijski upravni okrug nagradio je šestoricu najboljih pripadnika Policijske uprave Kragujevac i ovdašnje Uprave za vanredne situacije. Nagrađeni su Zoran Barlov, Miloljub Milikić, Darko Savić, Milan Stanković, Miloje Gazdić i Zoran Kočović, a na poklon su dobili ručni sat.

Iz ovdašnje Policijske uprave nagrađeni su Zoran Barlov i Miloljub Milikić iz Kragujevca i Darko Savić iz Aranđelovca. 

Ova nagrada zavređuje pažnju, a dobio sam je i zahvaljujući mojim kolegama, jer ne bih bio ovde da nije bilo njih. Ovo priznanje i obavezuje i traži od nas da i dalje nastavimo da što bolje radimo”, izjavio je pripadnik Policijske uprave Kragujevac, Zoran Barlov. 

Prema rečima načelnice Jasmine Rajković, bilo je vrlo teško odabrati trojicu policajaca od svih koji rade u Policijskoj upravi Kragujevac. 

Oni su prepoznati od strane njihovih rukovodilaca, kao i građana. Svi policijski službenici Policijske uprave Kragujevac svoj posao obavljaju časno, pošteno i pre svega zakonito i to je jedini razlog zbog kog je bilo teško odabrati tri najbolja među svima koji su dobri. Ove godine je među nagrađenima i jedan pripadnik Policijske uprave Kragujevac iz Aranđelovca, jer smo imali dobar rezultat na području te opštine. Reč je o jednoj velikoj zapleni narkotika, više od 102 kilograma marihuane je zaplenjeno u toj akciji, u kojoj je kolega Savić bio uključen od samog početka i izneo je do kraja, naravno uz podršku i pomoć svojih starešina i kolega, i to je izuzetan rezultat. Tom prilikom je oduzeto i 10 bombi”, rekla je Jasmina Rajković. 

Iz kragujevačke Uprave za vanredne situacije nagrađeni su Milan Stanković, Miloje Gazdić i načelnik Zoran Kočović. 

“Nagrada i obavezuje, a dobili smo je, između ostalog, jer smo poslednje dve godine imali dodatnih aktivnosti vezanih za edukaciju dece u gradskim i prigradskim školama. Naša obaveza je bila da obiđemo svu tu decu i da ih uputimo na potencijalne opasnosti i kako treba da reaguju ako do njih dođe i da na taj način preventivno delujemo na njih”, rekao je pripadnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, Milan Stanković. 

Nagrade je najboljim pripadnicima Policijske uprave i Uprave za vanredne situacije uručila načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Iić Stošić. 

Ovo je prilika da se zahvalimo najboljima među našim herojima za to što mi i naša deca mirno spavamo, kao i za to što su se mnogima našli u nevoljama i sprečili da one prerastu u tragedije sa nesagledivim posledicama. Biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, znači pre svega služiti građanima i narodu, a ne vlasti, kako to ume pogrešno da se tumači. Biti pripadnik MUP-a znači staviti svoj život na raspolaganje građanima i biti spreman da im se ustupi taj isti život i da se zameni za slobodu i sigurnost građana”, rekla je Biljana Ilić Stošić.

Podsetimo, do sada je povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava Kragujevac organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi, prijem za njihove penzionisane radnike, potom i za novinare, kao i taktičko-tehnički zbor u Velikom parku za kragujevačke osnovce. Opširnije o tim događajima ovde: Kragujevački policajci pokazali humanost na delu, Policajci i žandarmi oduševili decu u Velikom parku i PU Kragujevac: Broj krivičnih dela smanjen, efikasnost u rasvetljavanju povećana.

Galerija slika