InfoFoto: kragujevac.rs

Nagradu “Ponos Kragujevca” dobio 151 đak

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 12 07 2022

Nagradu „Ponos Kragujevca“ koju Grad od ove godine dodeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za izuzetne rezultate postignute na republičkim i međunarodnim takmičenjima, dobio je 151 đak.

Na svečanoj dodeli, koja je organizovana u Skupštinskoj sali zgrade Gradske uprave, priznanja „Ponos Kragujevca“ u prisustvu direktora škola, nastavnika, roditelja, uručili su gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić.

"Ponosan sam na činjenicu da imamo 151. đaka koji dobija nagradu grada Kragujevca. Oni su generacija koja je svojim uspesima i rezultatima ustanovila ovu nagradu i prva kojom započinje dodela priznanja „Ponos Kragujevca“. Vaš rad, trud, iskre u očima, volja i želja da budete bolji a pre svega da znate mnogo i budete vredni govore da će Kragujevac imati svetlu budućnost. Na nama je da stvaramo bolje uslove i na tome radimo svakodnevno. U Kragujevcu se nalazi državni Data centar koji je opremljen i superračunarom. To je resurs koji će pomoći da svoju karijeru, ukoliko se odluče za nauku ili neku drugu oblast za koju je on bitan, grade u Kragujevcu i ne odlaze u zapadne zemlje. Svi roditelji imaju istu želju da svoj život privedu kraju uz svoju decu i svoje unuke, a kada vidimo šta nam pružate u mladim godinama, znamo da će Kragujevac biti lep za život. On možda neće biti Beč ili Pariz, ali biće Salcburg ili neki drugi lep grad u Evropi, zato što ima ko da ga vodi, ima one koji svojim znanjem, trudom i zalaganjem hoće da daju svoj doprinos i unesu nov svež kvalitet u grad", poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

"Ovo su uspesi koji ne treba da se prećute. To nisu rezultati kojima treba da se diče samo škole i roditelji, to su uspesi koji služe za ponos đaka koji su ih ostvarili i uspesi za ponos Kragujevca. Svojim uspesima, onim što nam pokazuju i kako nas predstavljaju, oni nagrađuju nas, svoje porodice i čine da budemo srećni i ponosni. Zato ćemo nastaviti da im stvaramo bolje uslove u školama, da ih adaptiramo i rekonstruišemo, ali i da na ovakav način promovišemo njihove rezultate", kazao je član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić.

Inače, učenici koji su nagrađeni u prethodnoj školskoj godini osvojili su prvo, drugo ili treće mesto na republičkim takmičenjima iz različitih naučnih predmeta, oblasti sporta, umetnosti i uslužnih delatnosti. Odlukom o dodeli priznanja „Ponos Kragujevca“  ove godine nagrade su, zbog već usvojenog budžeta, diploma i knjige kragujevačkih autora u izdanju Koraka i karte za bazene SPD Radnički, dok su od naredne godine kao nagrade u opciji kampovi na Kopaoniku tokom leta.

Galerija slika