Info

Nakon incidenta o kome bruji Srbija PRITVOR do 30 dana za radnika obezbeđenja na Autobuskoj stanici

Autor: InfoKG
12:05 | Ponedeljak, 16 09 2019

Kragujevčaninu M. T. (1954), radniku obezbeđenja na Autobuskoj stanici, određen je pritvor do 30 dana po odluci sudije za prethodni postupak ovdašnjeg Osnovnog suda.

Podsetimo, kragujevačka policija uhapsila je M. T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, a incident koji se dogodio na autobuskoj stanici sa jednom putnicom, prilikom svađe i fizičkog obračuna oko peronske karte, uzbunio je celu Srbiju. 

Iz firme zadužene za obezbeđenje na Autobuskoj stanici za InfoKG rekli su da je njihov "službenik postupio u skladu sa pisanim procedurama i u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju.

O incidentu se oglasila i ministarka Zorana Mihajlović osudivši nasilje. Opširnije ovde: ZORANA MIHAJLOVIĆ se oglasila o incidentu na kragujevačkoj autobuskoj stanici

Podsetimo, U vreme kada je policija izdala saopštenje da je M. T. (1954) kao radnik fizičko – tehničkog obezbeđenja na autobuskoj stanici, uhapšen i da će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadežnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, portal InfoKG objavio je kratak video na kome se vidi već savladana žena, "prikucana" uz beton, kojoj obezbeđenje drži ruke na leđima i pritiska je kolenom da ne bi mogla da se pomeri, dok ona vrišti da je pusti i ne može da diše. "Postoje osnovi sumnje da je on, nakon kraće rasprave tridesetjednogodišnjoj putnici iz Beograda uvrnuo ruku i nogom joj zadao više udaraca", saopštila je policija. Naša saznanja u tom trenutku govore da je do svađe, a potom i fizičkog obračuna i savlađavanja putnice na takav način došlo zbog peronske karte, a očevici su tvrdili i da je putnica takođe fozički nasrtala na obezbeđenje. Opširno ovde: SKANDALOZNO ZLOSTAVLJANJE: Obezbeđenje na autobuskoj stanici zbog peronske karte putnicu savladalo kao kriminalca (VIDEO)

Nešto kasnije, portal InfoKG došao je do ekskluzivnog snimka nadzornih kamera na autobuskoj stanici na kome se vidi da je putnica izašla na perone, te da je odatle izgurana, nakon rasprave, zatim je došlo do guranja sa obe strane, šutiranja, te njenog savladavanja... Iz firme koja je zadužena za obezbeđenje na stanici za naš portal rekli su da je njihov zaposleni postupio u skladu sa zakonom i ovlašćenjima. Opširnije ovde: EKSKLUZIVNO: SNIMAK NADZORNIH KAMERA incidenta na autobuskoj stanici, oglasila se firma koja radi obezbeđenje