InfoFoto: kragujevac.rs

Nakon pisanja portala InfoKG, Grad preduzeo mere za sprečavanje daljeg uništavanja Kreativnog parka

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 20 09 2022

Kreativni park će biti zatvaran svakoga dana u 22 sata, dok će gradska Komunalna milicija pojačati nadzor ovog prostora, kao i da će na mestima gde je sada nema biti postavljena odgovarajuća led rasveta. Najavljeno je da će grad uložiti pola miliona dinara u obnovu uništenog mobilijara i sprava. To je rekao član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, nakon pritužbi građana, koje je portal InfoKG objavio prošlog petka, da je deo sprava u potpunosti uništen i neupotrebljiv.

Portal InfoKG su tokom prošle nedelje kontaktirali pojedini čitaoci žaleći se da Kreativni postaje horor park, uz obrazloženje da su neke od sprava polomljene i išarane grafitima, da se izdigla plastična podloga koja treba da bude ispod peska. Tada su iz Sportskog prvirednog društva Radnički za InfoKG poručili da će u najkraćem roku srediti Kreativni park i pojačati nadzor. 

Predstavnici lokalne samouprave, Sportskog privrednog društva Radnički i Komunalne milicije obišli su juče Kreativni park. Tom prilikom je još jednom potvrđeno da će Kreativni park biti sređen. 

Tokom noći u Kreativnom parku se okupljaju društveno neodgovorni pojedinci zbog čega će Komunalna milicija pojačati kontrolu ovog prostora i da ukoliko uoče maloletna lica pozovu policiju. Ako je reč o maloletnim licima tražićemo građansku odgovornost roditelja, a ukoliko su u pitanju punoletna lica podizaćemo prekršajne i krivične prijave zbog uništavanja javne svojine. Grad Kragujevac investira milionske iznose u izgradnju novih dečijih igrališta i otvorenih terena za male sportove i mi moramo da sprečimo da isto toliko novca izdvajamo za obnovu istih tih igrališta. U narednom periodu Kreativni park će se zatvarati u 22 sata, a kao hitnu meru opredeljeno je pola miliona dinara, kojim će SPD Radnički obnoviti uništeni mobilijar i sprave. Ulažemo pola miliona dinara u nešto što nismo morali i odgovorili na zahtev i poziv roditelja da zaštitimo ono što je već napravljeno, jer deca nemaju cenu”, poručio je Stevović.

Kreativni park, je prema rečima direktora SPD „Radnički“ Bratislava Urakovića imao rekordnu posećenost ove godine. 

Sugrađani u najvećoj meri koriste park na pravi način, ali ima i neodgovornih posetilaca. Do sada smo bili dosta blagi, a vrata parka su bila otvorena i noću. Krećemo sa zatvaranjem, instaliraćemo lampe sa senzorima i video nadzor i u kratkom roku sanirati učinjenu štetu na spravama, jer moramo da sačuvamo ogromno bogatstvo koje imamo na najlepšoj lokaciji u gradu”, ističe Uraković,.

U skladu sa Zakonom i zakonskim ovlašćenjima koja se odnosi se na zaštitu gradskog mobilijara i imovine Grada koja se uništava, patrole Komunalne milicije će u cilju sprečavanja i preventivnog delovanja od pojačati nadzor nad parkom. 

Ukoliko se zateknu maloletna lica, Dejan Iskrenović, načelnik Komunalne milicije, objašnjava da će u skladu sa zakonom biće pozvani policija i Centar za socijalni rad koji će preduzeti nadležnost iz svojih oblasti.