Info

Nakon Strazbura, Urošević pozvan i u Brisel

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 30 11 2018

Nakon učešća na Svetskom forumu demokratije u Strazburu, član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Milan Urošević dobio je poziv da prisustvuje 21. Evropskom molitvenom doručku, koji će biti održan od 4. do 6 decembra u Evropskom parlamentu, u Briselu. Urošević kaže da će svoje prisustvo ovom događaju iskoristiti kako bi promovisao Kragujevac i ostvario kontakte sa nekima od najvažnijih evropskih i svetskih lidera.  

Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Ovogodišnjem skupu u Briselu prisustvovaće biznis i politički lideri iz čitave Evrope, ali i predstavnici američkog kongresa i senata. Uroševićev poziv da prisustvuje ovom događaju potpisuje 15 poslanika Evropskog parlamenta iz više zemalja. 

Podestimo, član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Milan Urošević krajem maja učestvovao je Balkanskom molitvenom doručku čiji je svake godine domaćin neka od zemalja Zapadnog Balkana. Opširnije o tome ovde: Urošević na Balkanskom molitvenom doručku.