Info

Nastavlja se GENERALNI ŠTRAJK u fabrici “Fiat Plastic”

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 24 02 2021

U kragujevačkoj fabrici “Fiat Plastic” nastavlja se generalni štrajk radnika zbog smanjenja zarada, s obzirom na to da sindikalci i menadžment na jučerašnjem sastanku nisu postigli dogovor. To je za Prvu televiziju izjavio predsednik Štrajkačkog odbora u ovoj fabrici, Zoran Miljković.  

Radnici fabrike “Fiat Plastic” koja proizvodi branike za model automobila “500L” 12. januara su započeli jednočasovni štrajk upozorenja, a u četvrtak 18. feruara, i generalni štrajk zbog smanjenja zarada. Potom su prekinuli štrajk u ponedeljak, kako su rekli, kao „gest dobre volje” u susret pregovorima na poziv poslodavca. Pregovori su odražni juče, ali dogovor nije postignut. 

Pregovori su bili farsa u režiji kompanije Fiat. Mi nastavljamo sa štrajkom do daljnjeg, jer nam plate i regres nisu vraćeni na nivo, na kom su bili do januara ove godine. Takođe, odbili smo i da potpišemo protivustavni kolektivni ugovor, koji je na snazi trenutno u kompaniji Fiat, a po kom bismo mi morali da se odreknemo ustavnog prava na štrajk”, izajvio je za Prvu televiziju predsednik Štrajkačkog odbora u ovoj fabrici, Zoran Miljković.   

U Štrajkačkom odboru naglašavaju da neće odustati od štrajka do ispunjenja zahteva. 

Sa štrajkom ili bez, pošto su obe kragujevačke fabrike deo iste grupacije, kada jedna ne radi kao sada fabrika automobila, automatski se i u drugoj prekida izrada branika. 

Izvor: TV Prva, Agencija Beta i InfoKG