Info

Nastavlja se popis nepokretnosti

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Utorak, 13 10 2020

Popis nepokretnosti fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca biće nastavljen od 15. oktobra i trajaće tri meseca. 

Ovaj zaključak donelo je Gradsko veće, radi uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih objekata, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosu na prijavljenu.

Naime, na osnovu Odluke Gradskog veća, od 20. septembra 2017. i 11. januara 2018. godine, Gradska poreska uprava je preduzela naložene mere radi popisa nepokretnosti fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca i uvođenja u poresku evidenciju neprijavljenih objekata, kao i objekata za koje se utvrdi veća površina u odnosnu na prijavljenu. Kako navedenim popisom nije izvršen kompletan popis, odnosno kontrola svih objekata po mesnim zajednicama, na osnovu ovog Zaključka grad Kragujevac je odlučio da Gradska uprava za javne prihode i inspekcijske poslove nastavi sa sprovođenjem popisa nepokretnosti radi šireg obuhvata poreskih obveznika poreza na imovinu – fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca.

Popis će početi 15. oktobra 2020. godine i trajaće do tri meseca. Po dostavljanju izveštaja o sprovedenom popisu, nadležna petočlana Komisija može predložiti nastavak popisa i u 2021.godini, radi njegovog okončanja.