InfoFoto: Arhiva - fcagroup.com

Nastavlja se proizvodnja u Fiatu, nakon gotovo dvomesečnog odmora

Autor: Branko Vukašinović
13:40 | Petak, 11 01 2019

U kompaniji FCA Srbija u sredu, 16. januara, zvanično će biti nastavljena proizvodnja, nakon gotovo dvomesečnog odmora. To je za InfoKG izjavio predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković. Dodaje da još uvek nije upoznat sa planom proizvodnje za ovu godinu i očekuje da će sve biti poznato do pokretanja proizvodnih traka. 

U kompaniji "FCA Srbija” proizvodnja je prošle godine okončana 23. novembra, a razlog je bio, kako je tada rekao Marković, usklađivanje proizvodnje sa zahtevima tržišta. Prema njegovim rečima, radnici su prvo bili upućeni na plaćeno odsustvo, a onda su usledili kolektivni godišnji odmor i novogodišnji i božićni praznici.  

Nakon gotovo dvomesečnog odmora, radnici Fiata bi trebalo da se u proizvodne pogone vrate predstojeće nedelje.   

Za sada kako stvari stoje, proizvodnja se nastavlja u sredu, 16. januara. S obzirom na to da se dugo nije radilo ponedeljak i utorak, 14. i 15. januar, rezervisani su za probnu proizvodnju, koja će zvanično početi od srede, 16. januara. Još uvek nismo dobili plan proizvodnje za ovu godinu, ali očekujem da ćemo te informacije imati do pokretanja proizvodnih traka”, izjavio je za InfoKG predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkoj fabrici, Zoran Marković.