InfoFoto: fcagroup.com

Nastavljena proizvodnja u Fiatu

Autor: InfoKG
09:00 | Utorak, 03 04 2018

Zaposleni u kompaniji “FCA Srbija” danas su posle sedam radnih dana pauze nastavili proizvodnju u kragujevačkoj fabrici. U Samostalnom sindikatu u “Fiatu” kažu da je zvanično objašnjenje kompanije o privremenom prekidu proizvodnje vozila "usklađivanja proizvodnje za tražnjom", a sami tumače da poslodavac ne želi da "lageruje" automobile "Fiat 500L", piše Beta.

Radnici “FCA Srbija” će raditi ponovo u dve smene do petka, kada će, kao i ostali zaposleni u Srbiji, imati dva neradna dana za Uskrs. Od početka godine u kragujevačkoj fabrici su bila tri privremena prekida proizvodnje, a predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da od septembra prošle godine radnici nisu radili "ni jedan kompletan mesec".

"Dok smo bili na ovoj poslednjoj pauzi, čuli smo za izjavu premijerke Srbije da Fiat ostaje u Kragujevcu, ali čekamo na zvanične informacije o produžetku ugovora sa Fiatom koji ističe 29. septembra ove godine, o proizvodnji kao i o novom modelu", izjavio je Marković za Betu.

Očekuje da će se 1. maja radnicima Fiata pridružiti 100 zaposlenih iz kooperantske kragujevačke firme “Magneti Marelli” koja proizvodni branike, a postala je deo Grupacije FCA. 

Izvor: Beta