Info

Ne znaju šta prodaju: Nude Bus plus umesto eKG kartica (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Ponedeljak, 13 05 2019

Nepersonalizovane eKG kartice za javni gradski prevoz konačno se od kraja prošle nedelje mogu kupiti i dopuniti na brojnim prodajnim mestima širom grada. Međutim, koliko god se iz GAS-a trudili da objasne da je to kragujevačka kartica i da će se raditi da njenom brendiranju kao takvoj, pa se zato simbolično i zove eKG, pojedini prodavci je ipak poistovećuju sa beogradskim Bus plusom i tako je i nude korisnicima. 

Isti je slučaj i sa gotovo svim nacionalnim medijima koji eKG karticu zovu Bus plusom.

SPISAK mesta za kupovinu i dopunu eKG KARTICE

Istini za volju, nije nelogično porediti ih, jer Bus plus kao brend postoji već 7 godina, dok kragujevačkoj eKG kartici tek predstoji put do opštepoznatog brenda. Ona će u presdtojećem periodu redovno dobijati nove funkcije, te će postati jedna kragujevačka "lična karta" kojom će se plaćati mnogo više nego gradski prevoz.

Većina onih kojima je kartica potrebna verovatno se neće baviti neobaveštenošću prodavaca i biti zbunjena istom, mada apelujemo na sugrađane da budu sigurni da je jednina kartica koju mogu nabaviti za kragujevački gradski prevoz upravo eKG i da se samo ona i samo u našem gradu može koristiti.

Ova dilema trebalo bi sasvim da bude otklonjena kad sva prodajna mesta izlepe uočljive, zelene nalepnice za nazivom eKG, po čemu će biti nesumnjivo jasno da se tu kupuju i dopunjuju pomenute kartice, što se na mnogima već može videti.