Info

Nema kraja udesima na Maloj vagi: Šta je sa kružnim tokom?

Autor: Branko Vukašinović
15:05 | Ponedeljak, 10 04 2017

Na raskrsnici na Maloj vagi gotovo svakodnevno se dogodi po jedna saobraćajna nezgoda. U prilog tome govori i činjenica da su u poslednja dva dana zabeležena dva udesa, a danas oko 12 sati u sudaru dva automobila lakše su povređene dve ženske osobe. Rešenje za ovaj problem je svakako kružni tok, čija je izgradnja ranije najavljivana, a još uvek nije ni započeta.

Prema nezvaničnim informacijama u današnjem udesu lakše su povređene žena (1956.) i devojčica (2001.), koje je ekipa Hitne pomoći prevezla u Klinički centar na dalju dijagnostiku. Policija obavlja uviđaj, pa je saobraćaj na ovoj raskrsnici usporen.

Kada je reč o kružnom toku, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je sredinom aprila prošle godine najavio da će biti izgrađen do kraja 2016., o čemu možete pročitati OVDE. Zbog čega još uvek nije počela izgradnja kružnog toka portal InfoKG je pokušao da sazna iz lokalne samouprave, ali ni posle gotovo mesec dana još uvek nismo dobili odgovor na mejl sa ovim pitanjem.

O problemu sa semaforom na Maloj vagi portal InfoKG je pisao i u novembru 2015., a taj tekst pročitajte ovde: Da li će ikada proraditi semafor na Maloj vagi?

Galerija slika