InfoFoto: kragujevac.rs

Nesvakidašnja vežba: Članovi PEK “Gora” spustili se sa vrha zgrade Gradske uprave niz planinarski konopac (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 24 06 2022

Članovi Planinarsko-ekološkog kluba “Gora” izveli su nesvakidašnju i jedinstvenu pokaznu vežbu u urbanim uslovima, spustom sa vrha zgrade Gradske uprave niz planinarski konopac u sigurnosnoj opremi. Cilj vežbe je promocija planinarenja i alpinizma, kao sportskih disciplina, ali i veština koje lokalnoj zajednici mogu da doprinesu u vanrednim situacijama.

Nesvakidašnjim i jedinstvenim akcijama želimo da promovišemo sportove, motivišemo mlade i usadimo im ljubav prema planinarenju, rekreaciji i zdravom životu. Pored toga, ovo je način da pokažemo da u Kragujevcu postoje sportski klubovi za specijalne veštine koji mogu da doprinesu zajednici u vanrednim situacijama. Ovakvim aktivnostima Kragujevac se pozicionira na sportskoj mapi Srbije na pravi način. Želimo da Kragujevac zauzme poziciju kakvu zaslužuje i siguran sam da smo na pravom putu”, , rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Planinarsko-ekološki klub Gora Kragujevac godinama unazad okuplja više od sto članova, planinara, alpinista, ekologa, ljubitelja prirode i na desetine ostvarenih ekspedicija. 

Vežbom smo pokazali deo naših aktivnosti koje sprovodimo u planinskim predelima. Smatram da su veoma atraktivne i da na najbolji mogući način privlače pažnju javnosti, a naročito mladih i dece. Ovo je način da ih motivišemo da nam se pridruže, nađu svoje mesto u klubu i izaberu zdrav hobi”, kaže član PEK “Gora”, Nikola Pantović. 

Iz Planinarsko-ekološkog kluba “Gora” poručuju da u planu za ovo leto imaju planinarenje u regionu Crna Gora, Bosna, Slovenija, možda Grčka. U avgustu ponavljaju ekspediciju na Araratu, najvišem vrhu u Turskoj. 

Pre nego što otpočnu nove ekspedicije, članovi kluba “Gora” provešće kamp vikend na Bešnjaji sa decom iz Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”, pod pokroviteljstvom grada.

Galerija slika