Info

NESVAKIDAŠNJE: Žena krenula u porodilište, bebi se žurilo, pa na svet donela dečaka u kolima Hitne pomoći

Autor: Branko Vukašinović
09:45 | Četvrtak, 04 04 2019

U Kragujevcu se jutros oko 7 sati dogodila nesvakidašnja situacija, kada je jedna naša sugrađanka sa suprugom pošla u ovdašnji Klinički centar da se porodi, ali se bebi žurilo, pa su nasred puta zaustavili ekipu Hitne pomoći i ona je u sanitetskom vozilu na svet donela dečaka. Zahvaljujući obučenosti i spremnosti ekipe Hitne pomoći porođaj je protekao bez problema, a mama i beba su prevezeni u Klinički centar i u dobrom su zdravstvenom stanju.  

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jutros nešto pre 7 sati vraćala se sa terena, kada su ih kod Velikog parka susreli trudnica i njen suprug, koji su krenuli u Klinički centar na porođaj. Trudnica je primljena u sanitet i ekipa Hitne pomoći je krenula da je odveze u Klinički centar. Međutim, bebi se žurilo, pa se naša sugrađanaka porodila već kod Medcinske škole “Sestre Ninković”.

Ona je na svet donela dečaka, a porođaj je protekao bez problema zahvaljujući ekipi Hitne pomoći koju su činili doktor Jovica Uštević, medicinska sestra Tanja Otašević i vozač Miodrag Živadinović. 

Jutros oko 6:45 jedna naša ekipa je pomogla da na svet dodje muška beba, sve se dogodilo u našem sanitetskom vozilu i zahvaljujući obučenosti i spremnosti naše ekipe sve je proteklo bez ikakvih problema, nakon porođaja majka i beba su prevežene u KC Kragujevac”, objavljeno je na Facebook stranici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. 

U Kliničkom centru Kragujevac izajavili su za InfoKG da su mama i beba u dobrom zdravstvenom stanju. Beba je teška 3,660 grama i dugačka 51 centimetar.