InfoFoto: Printscreen/RTK

Nevreme uništilo semafor

Autor: InfoKG
16:30 | Sreda, 20 05 2020

Nevreme praćeno kišom i grmljavinom pokidalo je tokom noći drvo platana koje se srušilo na semafor u ulici dr Zorana Đinđića, piše RTK. Ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“ otklonila je oštećeno drvo sa ulice kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao, a uskoro će biti postavlјen novi semafor.

Kragujevac je tokom noći zahvatilo nevreme praćeno olujnim vetrom i obilnim padavinama. Usled nevremena drvo platana u ulici dr Zorana Đinđića, koje se nalazilo na samom uglu ulice koja se spaja sa Lepeničkim bulevarom, potpuno je oštetilo semafor.

Ova saobraćajnica je jedna od najfrekventnijih u gradu pa su ekipe JKP „Šumadija“ odmah prionule na posao kako bi se i vozači i pešaci koji prolaze ovom ulicom kretali bezbedno.

Po završetku poslova koje obavlјa sektor „Zelenila“ u ovom javnom komunalnom preduzeću ekipe iz sektora „Niskogradnje“ nastaviće sa radovima u saniranju vertikalne signalizacije kako bi se saobraćaj u ovom delu grada odvijao nesmetano.

Drvo je uklonjeno a tokom jesenje sadnje biće posađeno novo stablo koje će upotpuniti drvored na ovoj lokaciji.

Nevreme koje je zahvatilo Kragujevac u toku prošle noći osim u ulici dr Zorana Đinđića nije pričinilo veću štetu u gradskim naselјima i prigradu. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“ obišle su tokom dana sva gradska naselјa i parkove kako bi utvrdili ima li većih oštećenja i otkonile granje i lišće koje je pokidao olujni vetar. 

Izvor: RTK