Info

Nikolić: Ukidanje smene u “Fiat-u” pogodiće radnike i gradski budžet

Autor: Branko Vukašinović
14:35 | Sreda, 15 06 2016

Ukidanje treće smene u “Fiat-u” i otpuštanje radnika bilo je očekivano, jer je na tržištu slaba potražnja za modelom koji se proizvodi u kragujevačkoj fabrici, izjavio je gradonačelnik Radomira Nikolića. Ocenjuje da će to pogoditi ne samo zaposlene, koji ostaju bez posla i njihove porodice, nego i budžet grada, čiji su mesečni prihodi od porez na zarade radnika te fabrike oko 40 miliona dinara.

"U poslednje dve godine se govori o tome i zaposleni u “Fiat-u” najbolje znaju koliko su pauza pravili u poslovanju, kada je isključivana po jedna smena, kada su bili i po nekoliko dana na prinudnom odmoru, zato što nije bilo dovoljno posla, zapravo nije bilo dovoljno prodaje", kaže Nikolić.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, prilikom posete Kragujevcu, rekla je da u Vladi još nije razgovarano o otpuštanju radnika iz “Fiat-a”. Naglasila je i da se time za sada bavi Ministarstvo privrede.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je nacionalnim medijima da je Srbija ispunila sve obaveze prema italijanskom “Fiat-u” i da to ne može biti razlog otpuštanja zaposlenih u toj kompaniji u Kragujevcu.