Info

Ništa od 100 novih modernih stajališta, međutim...

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 12 08 2021

Kragujevac ipak neće dobiti 100 novih autobuskih stajališta izgrađenih po uzoru na "pilot" stajalište u ulici Nikole Pašića, kako se to najavljivalo dve i po godine unazad. Istini za volju, nadležni su u nekom trenutku odjednom prestali da pričaju o novim modernim stajalištima, a pri učestalim pitanjima u svrhu pisanja portala InfoKG odgovor je uvek stizao u vidu nekih novih i neodređenih rokova. 

Novi direktor JKP Šumadija, Marko Vujnović, najzad je u intervjuu za naš portal jasno rekao da je projekat izgradnje 100 stajališta obustavljen. To, međutim, kako je naglasio, ne znači da Kragujevac neće dobiti nova stajališta. 

- Projekat je obustavljen. Takva odluka doneta je početkom godine. To međutim ne znači da Kragujevčani neće dobiti nova stajališta, ali znači da se projekat neće sprovesti u najavljivanom obimu i ne u ovoj godini. Na tenderu za izvođača radova učešće je uzeo samo jedan ponuđač i to sa mnogostruko višom cenom od realne. To je bio signal da projekat treba ponovo sagledati, preispitati koliko i gde je potrebno novih stajališta, da li sva moaju da izgledaju poput "pilot" stajališta... Projekat će biti revidiran tokom naredne godine. 

Podsetimo, "pilot" stajalište u Nikole Pašića, koje je trebali da bude prvo u nizu od 100, izgrađeno je početkom aprila 2019. godine, kada je pušten u rad i eKG sistem za elektronsku naplatu karata u gradskom prevozu.

Ceo intervju sa Vujnovićem čitajte ovde: Intervju - MARKO VUJNOVIĆ: 100 stajališta, "oko sokolovo", rekonstrukcija Tržnice, uređenje grobalja i druge aktuelne teme