Info

Ništa od BLOKADE GRADA: Taksisti u protestnoj vožnji, traže uklanjanje "linijaša" i poštovanje zakona (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Četvrtak, 27 06 2019

Iako je nekoliko taksi udruženja za jutarnje sate planiralo blokadu dela grada uz zatvaranje raskrsnica i saobraćaja u oba smera, to im od strane nadležnih organa ipak nije dozvoljeno, pa su održali protestnu vožnju u kojoj se našao veliki broj vozila. Na taj korak odlučili su se jer im dve nedelje nakon prošlog okupljanja niko nije dao nikakav odgovor povodom zahteva - uklanjanje linijskih taksista i poštovanje zakona u oblasti taksi prevoza. 

U protestnoj vožnji učestvovali su UTPKS Kragujevac, UTP Panda i Profi PINK. Vozila, podeljena u dve kolone, kretala su se iz pravca ulica Save Kovačevića i Nikole Pašića ka zgradi Gradske uprave. 

Na ovaj korak odlučili su se jer dve nedelje nakon prošle protestne vožnje nisu, kako kažu, dobili nikakav odgovor povodom svojih zahteva - uklanjanje linijskih taksista sa ulica i poštovanje zakona u oblasti taksi prevoza. 

Podsetimo, navedna taksi udruženja MUP-u su prvobitno predala zahtev za blokadu određenih ulica parkiranjem taksi vozila, ali im to očigledno nije dozvoljeno od strane nadležnih organa. Opširnije ovde: Pripremite se: Taksisti najavili BLOKADU GRADA, zatvaraju raskrsnice, prekidaju saobraćaj u oba smera