InfoFoto: kragujevac.rs

Nova lica igrališta kod Doma sindikata i na Aerodromu od 100.000€

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 20 11 2019

Igrališta u parku kod Doma sindikta i na Aerodromu su u potpunosti rekonstruisana, a za te namene je utrošeno ukupno 100.000 evra, obezbeđenih iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Igrališta sadrže bezbednosnu podlogu, klackalice, lјulјaške, penjalice, tobogan, kreativne elemente i klupice za odmor. 

Vrednost izgradnje jednog igrališta je 50.000 evra, a u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta projekat je realizovao grad Kragujevac sredstvima Evropske unije. Izgradnja novih igrališta predstavlјa nastavak aktivnosti kojima želimo da stvorimo lepše uslove za život naših sugrađana, a posebno najmlađih. Posebna pažnja u planiranju budžeta za narednu godinu biće posvećena uređenju i ostalih naselјa”, rekao je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedelјković.

Iz Gradske uprave poručuju i da se privodi kraju prva faza radova na rekonstrukciji i obnovi 200 igrališta na teritoriji grada Kragujevca za koju je iz budžeta za ovu godinu izdvojeno pet miliona dinara. Dodaju da su radnici preduzeća “Šumadija DES” su u protekla tri meseca farbali dotrajale elemente, kao i da su neki od oštećenih zamenjeni. 

Imajući u vidu da Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta predviđa nove standarde za izgled i bezbednost, u naredne tri godine otpočeće se i sa drugom fazom uređenja koja je zahtevnija i podrazumeva meke podloge, prirodne materijale i elemente za razvijanje kreativnosti i motorike mališana”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz lokalne samouprave ranije su najavili da će sredstvima iz gradskog budžeta na Trgu slobode, u blizini igrališta, biti sređen i preostali deo tog prostora, a u planu je i postavljanje male fontane, slične onoj u Kreativnom parku.