InfoFoto: kragujevac.rs

Nova oprema od 100.000 za Šah klub Radnički

Autor: InfoKG
14:21 | Subota, 10 12 2022

Sportski savez grada Kragujevca obezbedio je šahovsku opremu u vrednosti od 100.000 dinara šah klubu Radnički. Ova donacija mnogo će značiti klubu koji želi da privuče i uključi veći broj mladih, a tako i vrati ugled klubu, kao i gradu jer je Kragujevac bio jedan od tri centra gde su se održavali ekipni i pojedinačni turniri.

"Uručenjem nove opreme Šah klubu Radnički želimo da podržimo i neprofitne, amaterske sportove kao i školski sport i time motivišemo decu i mlade da se vrate ovom sportu kako bi razvijali veštine i sposobnosti koje nosi ova igraNamera nam je da sportovima koji su u nekom periodu bili zapostavljeni vratimo stari sjaj i siguran sam da to neće biti brzo ali ćemo to učiniti najpre motivisanjem mladih da se zainteresuju za ovu misaonu igru. Kragujevac je nekada bio veliko ime u srpskom šahu i kragujevački šahisti su ostvarivali velike rezultate. Pored opreme, u planu nam je da u budućem periodu i prostorije kluba, u koje se decenijama nije ulagalo, adekvatno uredimo", rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Mladen Nikolić član Šah kluba Radnički istakao je da Nikola Radovanović, sekretar kluba igra na državnom prvenstvu i u klubu očekuju da ostvari dobre rezultate.

Ovom prilikom, iz Šahovskog saveza Šumadije istakli su da je grad Kragujevac ove godine organizovao turnir "Đurđevdanski trofej" na kom je učestvovalo oko 70 takmičara iz Srbije, a tom prilikom uručeni su i digitalni šahovski satovi.