Info

Nova otvorena teretana u Šumaricama sa tartan podlogom, u planu još dve (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Subota, 16 07 2022

U Šumaricama, pored trim staze, na prostoru gde se već nalaze sprave za vežbanje na otvorenom, za rekreativce i sportiste, u hladu četinara postavljena je još jedna teretana na otvorenom sa novim spravama i tartan podlogom. 

Radova je izvelo preduzeće „Šumadija DOO“.

- Grad Kragujevac će ove godine sa milion dinara finansirati postavljanje tri otvorene teretane, a ovo je prva u nizu koja je u potpunosti završena i urađena u skladu sa svim standardima i tartan podlogom, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, izrazivši zadovoljstvo što je prvi put jedno gradsko preduzeće uradilo tartan podlogu. To će puno značiti za naše buduće projekte, imajući u vidu da je ova podloga propisana pravilnicima i neophodna zbog bezbednosti dece, sportista i vežbača. Od samog početka trudimo se da podržimo Šumadiju DOO u savladavanju novih tehnologija i znanja, a u ovom slučaju oni su ispit prošli. Sada imamo preduzeće koje će na budućoj sportskoj infrastrukturi raditi tartan podlogu, a očekujem da će u nekom kasnijem periodu Šumadija DOO savladati i reciklažu gume, čiji su granulati neophodni za izradu podloge.

S obzirom na to da su podlogu prvi put uradili, direktorka Šumadija DOO Jasmina Mihajlović je zadovoljna izvedenim radovima i najavila da će postavljanje podloge praktikovati i na ostalim teretanama na otvorenom.

Inače nove teretane na otvorenom, najavljeno je, biće postavljene na jezeru Bubanj i u naselju Aerodrom. 

Galerija slika