InfoFoto: kragujevac.rs

Nova sportska oprema za školu u Velikim Pčelicama

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 08 12 2021

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole ”Svetozar Marković” u Velikim Pčelicama dobilo je od lokalne samouprave sportsku opremu u vrednosti od 250.000 dinara. Reč je o tatami podlozi za nastavu fizičkog, golovima i koševima za male sportove i poligonu za sportske discipline.

Nedopustivo je da bilo koja škola u kojem god delu grada, prigrada ili sela se nalazila, nema uslove za realizaciju nastave za fizičko ili bar slične uslove kao škole u gradu. Ovo je način da učenicima koji nastavu pohađaju u svom selu i blizu svoje kuće, poručimo da o njima razmišljamo isto, kao i o učenicima u školama u gradu, da su svi jednaki i da svako dete mora da ima jednake ili slične uslove”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Iz Osnovne škole “Svetozar Marković” poručili su da je u planu da učenici iz matične škole dolaze na časove kod svojih vršnjaka u izdvojenim odeljenjima, ali i da kragujevačke sportiste dovedu da se podruže i razgovaraju sa učenicima.

Grad Kragujevac prati strategije obrazovanja Ministarstva prosvete, ima sluha i prepoznaje sve potrebe za izjednačavanje uslova u gradskim i seoskim školama. Zato smo i došli do toga da ova škola ima novu stolariju, spuštene plafone, sređene učionice, a od danas i malu salu za nastavu fizičkog. Pre par godina ovu školu je pohađalo pet učenika, danas  ih je nešto više od dvadeset, ali sam sigurna da će svako ulaganje i unapređenje kvaliteta rada škole zadržati učenike nižih razreda da nastavu pohađaju u svom selu”, rekla je direktorka OŠ ”Svetozar Marković”, Tanja Marinković. 

Iz lokalne samouprave su najavili da će na proleće urediti i dečje igralište ispred škole u Velikim Pčelicama.