Info

Novčane kazne za nesavsesne: Koju opremu vaš pas mora da ima u šetnji i da li čistite za njim? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 20 05 2020

U nameri da podseti sugrađane na odredbe Odluke o držanju i zaštiti domaćih životinja, koje se odnose na izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju, Komunalna milicija grada Kragujevca pripremila je flajer pod nazivom Dobrobit za sve. Pored toga što se poziva na savesno ponašanje u pogledu očuvanja životne sredine i podseća na to kakvu "opremu" koja kategorija ljubimaca mora da ima prilikom izvođenja u šetnju, naznačene su i visine novčanih kazni za nepridržavanje mera i propisa. 

Kampanja Komunalne milicije ima za cilj podizanje svesti sugrađana o savesnom držanju vlasničkih pasa. Lubav, pažnju i brigu koju vlasnici iskazuju prema kućnim ljubimcima, podseća Komunalna milicija, neophodno je podeliti i sa građanima u očuvanju i zaštiti životne sredine i dobrobiti građana.

Površine javne namene su ulice, trotoari, parkovi, spomen parkovi, šume, obale jezera, staze i druge površine u javnom korišćenju svih nas, zbog čega je važno da one budu čiste i bezbedne.

Flajerom Dobrobit za sve, Komunalna policija podseća koje su to vrste pasa za čiju je šetnju neophodno koristiti samo povodnik ili povodnik i korpu, kako se na pravilan način održava higijena javnih površina prilikom šetnje kućnih ljubimaca, a propisane su i mere zabrane odnosno novčane kazne koje se izriču na licu mesta za one koji se ne pridržavaju navedenih normi i zabrana i koje se kreću od 5.000 d0 10.000 dinara.

Komunalna milicija se nada da će ta uputstva i upozorenja biti pravilno shvaćena i primenjena na dobrobit vlasnika kućnih ljubimaca, dece i ostalih sugrađana, koji zajedno sa vlasnicima kućnih ljubimaca koriste iste javne površine, parkove, šetališta i uživaju u njihovoj uređenosti, higijeni i lepoti.

 

 

Galerija slika