InfoFoto: kragujevac.rs

Novi izgled desne obale jezera u Šumaricama (FOTO)

Autor: InfoKG
14:45 | Petak, 23 09 2022

Desna obala jezera u Šumaricama, nakon rekonstrukcije, danas je simbolično predata građanima na korišćenje. Rekonstruisan je kompletan parkovski mobilijar, napravljeno je igralište za decu, postavljeno je četrdesetak klupa. Za te namene je iz gradske kase izdvojeno 12 miliona dinara. 

Desna obala jezera u Šumaricama dobila je novi izgled, a radove su izveli radnici preduzeća “Šumadija“ d.o.o. 

Rekonstruisali smo kompletan parkovski mobilijar, a dodali smo i sadržaje kojih nije ranije bilo. Za najmlađe Kragujevčane smo napravili igralište koje je urađeno u skladu sa svim standardima, tako da su deca ovde bezbedna. Za roditelje smo omogućili da budu u blizini samog igrališta kako bi pazili na svoju decu. Potrudili smo se i da mladi imaju mesto za rekreaciju, zabavu i druženje. Imamo i deo koji je namenjen najstarijima, a to je deo borove šume gde će oni moći da igraju šah. Tu smo obnovili i česmu koja duže vreme nije radila. Ostvarili smo našu zajedničku zamisao da obuhvatimo sve generacije i da na celoj obali postoje raznovrsni sadržaji. Postavili smo oko četrdesetak klupa, nove korpe za otpatke, žardinjere, a zadržali smo i okrugle betonske stolove. Njih smo ulepšali i učinili udobnijim dodavanjem drvenih obloga”, rekla je direktorka preduzeća “Šumadija“ d.o.o, Jasmina Mihajlović.

Vrednost ove investicije je 12 miliona dinara, a sredstva je iz budžeta obezbedio grad Kragujevac.

Ovo je mesto koje posećuje najveći broj naših građana tokom leta, ali i tokom cele godine. Zbog toga smo želeli da ga uredimo kako bi se Kragujevčani rekreirali, odmarali i uživali sa svojim porodicama u jednom lepom i bezbednom okruženju. Mi ćemo nastojati da ovaj prostor održavamo kako bi sve ostalo u ovom stanju i narednih decenija, a trudićemo se i da u narednom periodu proširimo zabavni sadržaj”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović i najavio da će „Avantura park“ biti u potpunosti rekonstruisan u oktobru ove godine. Dodaje i da će na taj način biti zaokružen sportsko-rekreativni i zabavni sadržaj na desnoj obali jezera.

Jezero u Šumaricama pripada kompleksu vodenih površina kojima upravlja SPD „Radnički“. 

Naša je obaveza da sve ovo održavamo na zadovoljstvo građana Kragujevca”, kazao je Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički“.

Galerija slika