Info

Novi načelnik policije odlučno staje na put kriminalu u Kragujevcu!

Autor: Jovana Mladenović
14:20 | Sreda, 16 03 2016

Pod budnim okom novog načelnika Kragujevačka policija će intenzivno raditi na podizanju opšte bezbednosti svih građana i uspostavljanju javnog reda i mira na maksimalni nivo, kako bi se stalo na put sve većem broju kriminalnih radnji koje uznemiravaju Kragujevčane. To je najavio prvi čovek kragujevačke policije, novi načelnik, glavni policijski savetnik Slobodan Malešić. Kragujevčani su i sami mogli a primete da je na ulici sve više policajaca, da se noću sprovode racije u lokalima, proveravaju sumnjiva lica i oduzimaju automobili koji se upućuju na provere Interpolu.

Malešić je danas upriličio druženje sa brojnim predstavnicima medija sa teritorije koju pokriva PU Kragujevac i tom prilikom naglasio da će u narednom periodu policija mnogo pažnje posvetiti konkretnom i preventivnom radu, a da je glavni cilj svih radnji koje budu preduzete osećaj bezbednosti svakog građanina ponaosob. "Da se svaki pojedinac oseća lagodno i zaštićeno u svom gradu, to je okosnica našeg rada i cilj kome težimo", kaže on i navodi da nema "malih" krivičnih dela, te da je svakom građaninu njegov problem najveći i da očekuje rešenje. "Nema razlike da li je nekome ukradeno 5000 dinara ili milion, sve je to kriminal", objašnjava Malešić.

Primetno je, a prema najavama tek će biti, prisustvo većeg broja pripadnika policije na ulicama, koji su pritom i naoružani više nego što su Kragujevčani navikli, naročito u blizini zgrade PU i drugih značajnih objekata te vrste. Malešić objašnjava da povoda za brigu nema, i da je razlog tome depeša iz vrha policije o pojačanim merama opreza, koja se odnosi na celu državu, a zbog sve učestalijih kriminalističkih akata poslednjih meseci.

Načelnik kaže i da je za Srbe cinkarenje ono što je u svetu bezbedosna kultura, pa se mora raditi na podizanju svesti građana u smislu da policiji prijave i ona sumnjiva ponašanja ili radnje koje ne pogađaju njih lično, a zapaze da se dešavaju. Najavljeno je i da će javnost od sada biti upućena u izveštaje rada policije na mesečnom nivou, kao i da će načelnik biti "otvoren" za sve primedbe ili sugestije Kragujevčana na njegov i rad njegovih kolega.

Malešić, koji je na mesto načelnika kragujevačke policije postavljen 18. februara, je rođen 29. jula 1976. godine u Prijepolju. Diplomirao je na Policijskoj akademiji u Beogradu 1999. godine. Radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije zasnovao je 1995. godine. U upravi Saobraćajne policije u Direkciji policije bio je od 2008. godine. Oženjen je, otac dvoje dece.