Info

Novi poslovi za mlade

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 03 08 2016

“Novi poslovi za mlade u IKT sektoru” naziv je projekta koji će sutra u 11 sati biti promovisan u kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Cilj projekta je osposobljavanje i zapošljavanje mladih u IKT sekotru.

U okviru projekta raspisan je i konkurs za program podrške povećanju zapošljivosti i zaposlenosti mladih u IKT sektoru.

Program je namenjen mladima od 18 do 30 godina koji su završili neki od IT ili srodnih fakulteta, visokih škola i nisu zaposleni, a poseduju osnovno znanje iz informaciono-komunikacionih tehnologija i imaju ambiciju da se usavrše.

Na prezentaciji u Nacionalnoj službi za zapošljavanje mladi će biti u prilici da se upoznaju sa uslovima konkursa o kojima mogu više da saznaju i na sajtu Razvojnog biznis centra.

Prijavom na konkurs 25 kandidata će dobiti priliku da kroz visoko specijalizovane obuke unaprede svoja znanja i veštine za rad u IKT sektoru. Od toga, 15 kandidata će pohađati i stručnu praksu u kompanijama, članicama IKT Klastera Centralne Srbije, u kojima im se pruža mogućnost i da se zaposle.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 15. avgusta.

Projekat “Novi poslovi za mlade u IKT sekotru” realizuje Razvojni biznis centar Kragujevac u saradnji sa IKT Klasterom Centralne Srbije, sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta.