InfoFoto: Milan Nikić

Novi sastanak poslovodstva Fiata sa štrajkačima Fiat plastica

Autor: InfoKG
18:00 | Petak, 01 10 2021

Na inicijativu Fiata u ponedeljak će u Kragujevcu biti održan sastanak predstavnika te kompanije sa predstavnicima štrajkačkog odbora fabrike Fiat plastic, rečeno je agenciji Beta u Štrajkačkom odboru, prenose mediji.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković je potvrdio da ga je državna miriteljka danas obavestila da je Fiat tražio sastanak sa štrajkačima u ponedeljak u 14:30 sati u Kragujevcu.

Kako su juče medije obavestili iz Štrajkačkog odbora, pregovori koji su vodjeni u tri runde uz posredovanje državnog miritelja su propali, jer je Fiat ostao pri svojim odlukama i nije bio spreman na ustupke za razliku od štrajkača.

Miljković je rekao da će na sastanku u Kragujevcu učestvovati državna miriteljka i menadžer Fiata za jugoističnu Evropu Marčelo Batalja i direktor FCA u Kragujevcu Nikola Jerotijević.

On je rekao da Štrajkački odbor ostaje pri stavu da neće da vodi razgovor o zahtevima koji su povod za obustavu rada, sve dok Fiat ne vrati mašine koje je protivpravno tokom štrajka izmestio u drugu kompaniju i dok ne vrati grupu radnika sa prinudnog odmora na posao. 

Izvor: Agencija Beta, mediji