Info

Novi semafori na Aerodromu (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Subota, 14 05 2022

Radi poboljšanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, JKP Šumadija Kragujevac je, po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove, izvelo radove na zameni oštećenih i neispravnih delova i sklopova svetlosno-signalne opreme na raskrsnici ulica Bosanske, Atinske i Grada Karare u naselju Aerodrom.

Ugrađena je nova semaforska oprema – digitalni mikroprocesorski kontrolni uređaj semaforske signalizacije i zamenjene su stare lanterne koje su kao izvor svetlosti koristile sijalicu sa užarenim vlaknom. Umesto njih ugrađene su nove lanterne sa led izvorom svetlosti, koje su višestruko štedljivije i imaju bolju vidljivost u svim vremenskim uslovima, što je značajno i sa bezbednosnog i sa ekološkog aspekta.

Pored radova na zameni dotrajale svetlosno signalne opreme na istoj raskrsnici obnovljena je i horizontalna signalizacija.

Radovi na osavremenjavanju svetlosne signalizacije biće nastavljeni i u narednom periodu na raskrsnicama na kojima je još uvek u funkciji stara i dotrajala svetlosno signalna oprema.

Galerija slika