InfoFoto: Jovan Živanović/GTO

Novi smer u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 01 05 2019

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od septembra će biti formirano specijalizovano odelјenje učenika sa posebnim sposobnostima za hemiju i biologiju, piše RTK. Zbog toga će u utorak, 7. maja, od 19 časova u Prvoj gimnaziji biti organizovano sastanak za sve zainteresovane učenike i njihove roditelje kako bi se upoznali sa ovim novim smerom.  

U tom odeljenju će biti 20 učenika. Oni će polagati prijemni ispit pre njihovog zvaničnog termina za završi, to će biti početkom juna. Polagaće se jedan test iz biologije i hemije, sa primerima poput onih koji su naprednog nivoa iz njihove zbirke za kombinovani test koji pripremaju za završni ispit”, izjavila je za RTK Slavica Marković i dodaje da će, pored uobičajenih predmeta koje imaju učenici ove škole, biti povećan broj časova hemije i biologije. 

Inače, inicijativa da se u Prvoj gimnaziji formira specijalizovano odelјenje učenika sa posebnim sposobnostima za hemiju i biologiju potekla je iz niše gimnazije “Bora Stanković”, čiji je predlog prihvatilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Osim u Nišu i Kragujvecu, ove odeljenje biće formirano i u Petoj beogradskoj, kao i u novosadskoj gimnaziji. 

Izvor: RTK