Info

Novi talas SNEŽNIH PADAVINA: Prioritetne ulice u Kragujevcu PROHODNE

Autor: Branko Vukašinović
10:10 | Četvrtak, 24 01 2019

U Kragujevcu od sinoć neprestano pada sneg, a prioritetne saobraćajnice u gradu i na seoskom području su prohodne, poručuju iz Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”. Dodaju da će ukoliko ne dođe do novih obilnijih padavina uskoro početi da raščišćavaju i ulice drugog prioriteta. 

Kragujevac je od sinoć zahvatio novi talas snežnih padavina, a prema najavama meteorologa prestanak padavina se očekuje krajem nedelje. Ekipe Zimske službe JKP “Šumadija” su od sinoć na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica.  

Svih devet ekipa Zimske službe je na terenu. Sve ulice prvog prioriteta su očišćene, mada se još uvek se radi na raščišćavanju pojedinih prioritetnih saobraćajnica, kako u gradu, tako i na seoskom području. Vrlo brzo prelazimo na ulice drugo prioriteta, ukoliko ne dođe do novih obilnijih padavina”, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, Marko Radisavljević.

Prema Radisavljevićevim rečima, na zalihama ima oko 700 tona soli, više od 600 tona rizle i oko 17.000 litara kalcijum hlorida,  što je dovoljno za nove padavine. 

Iz Zimske službe apeluju na vozače da prilagode brzinu vožnje uslovima na putu, kao i da koriste propisanu zimsku opremu. 

Prema najavama meteorologa u Kragujevcu će padati sneg danas, sutra i u subotu. Maksimalna dnevna temepraturanajavljena za danas je 2 stepena, dok će sutra i u subotu biti – 1 stepen. Prerstanak padavina očekuje se u nedelju, kada nas očekuje promenljivo oblano vreme, kao i porast dnevne temperature, koja će biti tri stepena. Od ponedeljka se najavljuje oblačno vreme i moguća je kiša.

Galerija slika