InfoFoto: Printscreen/N1

Novinar N1 Milan Nikić: Pretnje prilikom snimanja dela urušavanja Gradske tržnice shvatam ozbiljno, očekujem rekaciju nadležnih

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Sreda, 08 07 2020

Novinar Televizije N1, Milan Nikić koji je verbalno napadnut prilikom snimanja urušavanja dela zgrade Gradske tržnice, kaže da je pretnje koje je dobio tom prilikom shvatio ozbiljno. Naglašava da nije podneo krivičnu prijavu, ali da očekuje rekaciju nadležnih organa. Nikić je dobio podršku brojnih kolega, medija i udruženja. 

Sa ciljem da izvesti javnost o urušavanju dela zgrade Gradske tržnice tokom radova na rekonstrukciji ovog objekta, koji predstavlja kultrno dobro grada Kragujevca i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, dopisnik Televizije N1 iz našeg grada Milan Nikić je tom prilikom verbalno napadnut. 

Naime, prema njegovim rečima, došao je na lice mesta i snimao je iz Malog parka kod Zelene pijace, koji je, inače, javna površina. Međutim, kako kaže, poslovođa i nekoliko radnika su  počeli da viču na njega i verbalno mu pretili, a jedan od njih je krenuo i da preskoči i ogradu, ali su ga drugi u tome sprečili. Nikić kaže da je nakon toga nastavio da snima, a da ga je na kraju snimanja, u tom trenutku njemu nepoznat čovek, pitao da se predstavi i tražio dozvolu za snimanje, a reč je o načelniku Sekretarijata za komunalne poslove grada Kragujevca, Radosavu Vuloviću.

Samo sam radio svoj posao i pritom sam sa javne površine snimao urušeni deo zgrade Gradske tržnice. Nikoga nisam ugrozio, a napadnut sam. Poslovođa i nekoliko radnika su me verbalno napali, dok je gospodin Vulović bio drzak. Na sve to, nakon ovog događaja na terenu, kada sam počeo da radim priču, sa nepoznatog broja kontaktirala me je osoba koja se nije predstavila i raspitivala se o snimku. Nisam podneo krivičnu prijavu. Očekujem da nadležni državni organi odrade svoj posao”, rekao je za InfoKG Milan Nikić. 

Nakon ovih verbalnih pretnji, Nikić je dobio podršku brojnih kolega, medija, i udruženja. Ostaje da vidimo da li će ova priča dobiti epilog. 

Snimak verbalnog napada na novinara N1 Milana Nikića pogledajte OVDE.