Info

Novo prolongiranje roka završetka rekonstrukcije Gradske tržnice

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 15 07 2021

Nabavka nove opreme i mehanizacije, uvođenje naplate parkiranja na Aerodromu i završetak radova na rekonstrukciji Tržnice, prioriteti su JKP Šumadija u ovoj godini, kaže novi direktor Marko Vujnović. Ono što građane najviše zanima je kada će biti okončana rekonstrukcija Tržnice, s obzirom na to da su svi rokovi, pa i prolongirani više puta, uveliko premašeni. Vujnović sada kaže da je rok do kraja godine.

On je u izjavi za Radio televioziju Kragujevac naglasio da, pored redovnog održavanja i pružanja komunalnih usluga, u narednom periodu građani mogu da očekuju modernizovan sistem parking prostora sa pametnim rampama, a intezivno će se raditi na uređenju četiri gradska groblja.

U svakom od sektora u planu je unapređenje uslova za obavljanje svakodnevnih komunalnih poslova kroz obnavljanje mehanizacije i opreme, kako bi kvalitet komunalnih usluga bio na višem nivou.

Nabavka specijalizovane opreme odvijala se i u prethodnom periodu.

Pored redovnih poslova na održavanju infrastrukture, higijene, uređenju zelenih površina i parking prostora, pitanje koje je posebno u fokusu kragujevačke javnosti je Gradska tržnica.

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta, paviljona i podzemne garaže su u toku.

Rok za završetak je nekoliko puta prolongiran zbog nepredviđenih okolnosti, poput prošlogodišnjeg urušavanja jednog zida.

U narednom periodu očekuje se i nastavak procedura koje se odnose na rešavanje problema i izmeštanje deponije u Jovanovcu.

Otpad će biti saniran na poseban način, u okviru velikog državnog projekta „Čista Srbija“.

Izvor: RTK