InfoFoto: kragujevac.rs

Obeležen Međunarodni dan starijih u Gerontološkom centru

Autor: InfoKG
10:30 | Utorak, 02 10 2018

Pod sloganom “Promovišimo šampione ljudskih prava starijih osoba“, obeležen je Međunarodni dan starijih u kragujevačkom Gerontološkom centru. 

Čestitajući Dan starijih osoba svim sugrađanima u trećem dobu, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordana Damnjanović poželela je da ne samo 1. oktobar nego i svaki novi dan, bude dan pun razumevanja, pažnje i brige, ljubavi, kvalitetnog i zdravog života. 

Kao odgovorno društvo koje želi da prati Milenijumske ciljeve ovo je prilika da pošaljemo poruku da naši stariji nisu sami, da imaju nas i da smo uvek tu za njihove potrebe. Tema ovogodišnje kampanje “Promovišimo šampione ljudskih prava starijih osoba“, podvlači važnost usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i potvrđuje posvećenost promovisanju punog i jednakog uživanja svih ljudskih prava i osnovnih sloboda starijih osoba”, rekla je Gordana Damnjanović.

U Gerontološkom centru su prilikom obeležavanja Međunarodnog dana starijih uručene zahvalnice saradnicima, partnerima i brojnim ustanovama, kao i priznanja korisnicima centra koji svojim angažovanjem doprinose lepšem i lagodnijem životu u toj ustanovi.